Ziua Copilului

1 IUNIE, Ziua Copilului

Ziua Copilului, a devenit sărbătoare legală în România, prin promulgarea Legii pentru completarea alin. (1) al art. 139 din Legea nr. 53/2003 privind Codul Muncii.

Ce mare nevoie au copiii de dragostea și afecțiunea părinților lor! Și ce modalitate mai bună de a le arăta copiilor dragostea noastră, decât prin a le da ce avem noi mai scump pe lume și anume timpul nostru. Jucăriile, distracțiile și toate celelate lucruri pe care le cumpărăm copiilor, sunt o formă palidă a afecțiunii părintești când stai să o compari cu petrecerea timpului împreună. Abia atunci încerci să înțelegi adâncurile sufletului copilului tău, înțelegându-i temerile, bucuriile, speranțele și bucuria. Mai mult decât hrana pentru trup și lucrurile materiale, copiii noștri sunt flămânzi de a primii hrană pentru sufletul lor plăpând și în formare. Ce mult vor influența anii aceștia prețioși ai copilăriei lor, ceea ce ei vor deveni în viitor.
În inima fiecărui copil este o sete pe care nu o poate stinge decât prezența unui părinte iubitor. Am auzit povestea aceasta care m-a mișcat și vreau, cu ocazia Zilei copilului, să o citească fiecăre părinte. Nu pot să nu plâng de fiecare dată când o citesc și o citesc din când în când, pentru că am nevoie să o fac.
Un om a ajuns acasă de la serviciu, târziu, obosit și iritat, pentru a-și găsi fiul de 5 ani așteptându-l la ușă.
Fiul: Tati, pot să-ți pun o întrebare?
Tatăl: Da, sigur, ce este? a răspuns tatăl.
Fiul: Tată, cât ești plătit pe oră?
Tatăl: Nu e treaba ta. De ce întrebi așa ceva? spuse tatăl supărat.
Fiul: Vreau doar să știu. Spune-mi, cât de mult faci pe oră?
Tatăl: Dacă trebuie să știi, fac $30 pe oră, dar nu e treaba ta.
Fiul: Oh, băiatul a răspuns, cu capul în jos și tare trist.
Fiul: Tati, pot împrumuta $15?
Tatăl se răsti la copil furios: „Dacă singurul motiv pentru care ceri bani e ca să îți cumperi nu știu ce prosti de jucării, te rog pleacă în camera ta și treci la culcare!!!!”
Băiatul a mers liniștit în camera lui și a închis ușa după el.
Tatăl a rămas pe gânduri și a început să se înfurie și mai mult de întrebarea băiatului. Cum îndrăzni să pună astfel de întrebări, doar pentru a obține niște bani?
După aproximativ o oră, tatăl s-a liniștit și a început să se gândească: „Poate că era ceva de care avea nevoie cu adevărat să cumpere cu acei $15.”. Sa mai gândit și că băiatul nu cerea bani foarte des. Intr-un sfârsit, tatăl se duse la ușa camerei băiețelului și deschise ușa.
Tatăl : – „Dormi, fiule?” întrebă el.
Fiul: – „Nu tată, sunt treaz”, răspunse băiatul.
Tatăl : M-am gândit, că poate că am fost prea dur cu tine mai devreme. A fost o zi lungă și sunt obosit, dar iată cei $15 pe care le-ai cerut.
Fiul: Mulțumesc, tată!” strigă băiatul. Apoi a scos de sub pernă un pumn de monede și bagnote de $1 și începu să numere.
Tatăl se uită la băiat nedumerit.
Tatăl: „De ce vrei mai mulți bani decât ai deja?”, a mormăit tatăl.

Băiatul își numără banii și după aceea, cu bucuria unei mari victorii în glas, întinse toți banii spre tatăl său spunând:
„Tati, acum am $30. Pot să cumpăr o oră din timpul tău? Poți veni acasă mai devreme mâine? Aș vrea să te joci cu mine o oră.”
Tatăl nu putu să-și stăpânească lacrimile… Și-a pus brațele în jurul băiețelului lui de 5 ani care fusese așa de flămând după afecțiunea tatălui său si a plâns acolo intelegând defapt dorința copilului.
De ziua copilului, muți părinți sunt liberi de la servici. Un lucru bun aș spune, dar doar dacă părinții vor folosi această zi pentru a o petrece cu copiii lor.
Dacă ai în jurul tău copii care nu au părinți, sau au părinți dezinteresați de ei, de acest 1Junie, adu și tu un zâmbet pe fața unui copil, chiar dacă o faci doar prin a-i spune o vorbă bună. Eu am fost adoptată, dar sunt foarte recunoscătoare pentru persoanele din viața mea care mi-au arătat bunătatea și dragostea unei mame, chiar dacă ai spune că erau niște străini față de mine.

O mamă e prezentă; știi de unde să o iei.
E totdeauna acolo pentru toți copiii săi.
Nu pare prea grăbită și nu se enervează
Când copiii î-i arate foile pe care desenează.

Dis de dimineață o vezi în bucătărie,
Le dă micul dejun, plăcerile lor știe.
Unul nu vrea unt, celălalt vrea lăptișor
Și mama cu un zâmbet, cântă încetișor.

Când mama telefon primește de la învățătoare,
Că și-a uitat copilul tema sau punga cu mâncare,
Repede aleargă la școală, fără ezitare.
Din nou dă copilului o dulce sărutate.

Vorba și fapta ei, vorbesc mai tare și mai răspicat
Decât orice cuvântare, ce ei vreodată au ascultat.
Vor asculta copilașii sfatul mamei, căci vorbirea
Oglindește iubirea, jertfa de sine și dăruirea.

Este extrem de important ca noi părinții să ne dăruim
Timpul nostru, ce este așa de prețios, să nu îl risipim!
Să petrecem cât mai mult timp cu copiii dragi și iubiți,
Ce au mare nevoie de părinți integri, iubitori și dăruiți.

LA MULȚI ANI TUTUROR COPIILOR!!!

Marinela Buzas 5/14/2018

Share this

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.