Dumitru (Bebe) Bruda

Mă numesc Bruda Dumitru şi sunt născut în anul 1965,  în Făgăraş. Prin harul lui Dumnezeu, la vârsta de 19 ani am devenit un copil al Domnului, iar prima biserică unde am crescut şi unde am învăţat primele cântece a fost Biserica Baptistă din Făgăraş-Galaţi. Aici, împreună cu tinerii de-atunci, am început să cântăm cântece pentru slava lui Dumnezeu. Tot în acea perioadă, am fost atras de instrumentul care îl folosesc şi astăzi, chitara, şi e o bucurie mare pentru mine, ca în urma cunoştinţelor muzicale acumulate şi a tehnicii deprinse pentru acest instrument, să pot folosi chitara în închinarea prin muzică cu întreaga biserică.

Dragostea pentru muzica cântată la chitară m-a făcut să preţuiesc partiturile muzicale, iar în decursul anilor am considerat un lucru de valoare, prezenţa partiturilor în actul de închinare prin cântare. De aceea, şi cărţile de cântări pe note şi-au găsit un loc în casa mea, unele fiind cu cântece mai vechi iar, altele, cu cântece mai noi.

Începând din anul 1991, m-am stabilit cu domiciliul în Victoria, unde locuiesc împreună cu familia mea.

Din anul 1992, încă de la înfinţarea Bisericii Baptiste în oraşul Victoria, am fost şi încă sunt responsabil cu partea de închinare a bisericii prin cântare. Pentru că, de la început, majoritatea celor care au devenit membrii ai bisericii nu au cunoscut repertoriul de imnuri şi cântece specifice bisericii (nefiind persoane care să fii crescut în familii creştine neoprotestante), misiunea mea a fost şi este încă, de a învăţa şi de a cânta împreună cu toţi membrii, imnurile şi cântecele bisericii.

De aceea, găsesc aceeaşi plăcere să cânt şi să acompaniez cântecele cântate de cei adulţi sau de tineri, dar şi cele cântate de copiii bisericii. Iar, pentru orice cântec cântat în biserică, am încurajat şi astfel, instrumentiştii ce-i avem în biserică formează o singură echipă care acompaniază toate aceste cântări. Pentru realizarea aceastei uniuni, fiecarui instrumentist îi pregătesc partiturile necesare cântărilor.  

Am considerat această misiune pe care mi-a dat-o Domnul în Biserica Baptistă din Victoria ca un lucru de mare preţ, şi de aceea, ţin mult la această valoare dintr-o biserică şi care nu aş vrea să se piardă: cântarea comună, unde toţi membrii bisericii cântă împreună, mici şi mari, iar alături de ei, venind şi instrumentiştii – tot dintre membrii aceleiaşi biserici – făcând cântarea lor şi mai frumoasă şi, păstrându-se în felul acesta, unitatea dăruită de Duhul Sfânt în acea biserică.

3/5/2020

 

 

Share this

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.