Apel către Președintele Klaus Iohannis și pentru toți liderii politici, care au puterea de a influența, sau hotărî redeschiderea bisericilor.

Mă adresez dumneavoastră, cu tot respectul, rugându-vă să citiți aceste gânduri, obiectiv, și să știți că ele reprezintă doleanța multor cetățeni, care prin votul lor v-au încredințat slujba de a lua decizii bune pentru țara noastră.

Cred că măsurile de izolare, cel puțin până acum, au fost luate pe baza statisticilor și sfaturilor pe care le-ați primit de la oamenii de specialitate; și cred că au fost luate din bune motive. La începutul acestei crize, am pledat și eu pentru statul acasă, dar pe ce analizez statisticele care acum sunt mai precise, și bazat pe ce văd la spitalul la care lucrez, ca aistentă medicală,  și mai ales uitându-mă la daunele create de izolare, cred că e timpul să o luăm într-o nouă direcție.

Cred că a venit momentul să reevaluați, și dumneavoastră, nevoia de a opri izolarea, în mod special în ce privește bisericilor.

De ce ați deschide bisericile, riscând astfel ca cei care merg la biserică să se îmbolnăvească?

  1. Pentru că, luând măsurile necesare de protecție, și aderând strict la acestea, riscul ca de răspândire a virului Covid19 este foarte mic;aș zice, chiar cu mult mai mic decât în alte locuri deschise publicului, la ora actuală.
  2. Pentru că sănătatea trupului depinde de sănătatea sufletului și a duhului acestuia. Dacă ne îngrijim doar de nevoile trupului, ne vom îmbolnăvii sufletul și în cele din urmă trupul se va destrăma sub povara depresie și a disperării. 
  3. Pentru binele și sănătatea societății. 

Dragi lideri politici, motivația existenței noastre este dragostea pentru Dumnezeu și pentru aproapele nostru. Acest verset este cartea noastră de vizită, dacă pot să-i spun așa:

„Să-L iubești pe Domnul Dumnezeul tău cu toată inima ta, cu tot sufletul tău și cu tot cugetul tău și să iubești pe aproapele tău ca pe tine însuți” (vezi Matei 22:36-39).

Lucrați cu noi la strategii de deschidere a bisericilor! Arătați-ne că vă pasă de noi! Dragă domnule Președintele Klaus Iohannis și dragi lideri politici, ne iubim țara, vă iubim pe dumneavoastră, vă purtăm în rugăciunile noastre, chiar dacă, uneori, nu suntem de acord cu hotărârile dumneavoastră. Mă rog ca biserica să fie pe agenda dumneavoastră de lucru, și vă așteptăm cu drag să vă închinați împreună cu noi, lui Dumnezeu.

Doamne binecuvintează România!

 

Marinela Buzas BSN, RN

 

Share this

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.