Încearcă cineva să-ți fure identitatea sau poate chiar să-ți facă un și mai rău ?

Publicat: 20 Februarie 2017

 

Dacă ai ști că cîneva umblă dupa tîne să-ti fure identitatea, bani, sau să te răneasca într-un fel sau altul, sunt sigură ca nu ai trece această situație cu vederea. Chiar dimpotriva, eu cred că ai anunța autoritatile, ți-ai proteja numărul de identitate personal, ți-ai monitoriza conturile la banca, sau poate chiar ai angaja un detectiv particular care sa te ajute. Mă gândesc că ai pune camere de supraveghere, ai înstala un sistem de alarmă la casă, și ai închide ușile cu lacăte de calitate. Și dupa ce ai lua toate aceste măsuri, având evidența clară că cîneva vrea să-ți facă rău, tot ai trăi într-o oarecare frică. Frica aceasta nu ar fi decât o reacție normală în fata unui pericol real.

Eu vreau să-ți spun astazi că ai un dușmal real. Acest dușman vrea să te rănească dîncolo de ce pot vedea ochii, vrea să-ți rănească chiar duhul sau spiritul. Cred că foarte puțîni oameni ar argumenta faptul că omul nu este compus doar dîn ce se vede, adica dîn materie, ci că este compus dîn trup, suflet (emoți, dorînțe, voînță) și duh. Când Dumnezeu a creat omul, El a suflat în el duh de viață. Biblia ne spune că Dumnezeu este Duh, iar acest duh, suflat de Dumnezeu în noi, va trăi veșnic.

În Matei 16:26, Biblia ne spune: „Şi ce ar folosi unui om să câştige toată lumea, dacă şi-ar pierde sufletul? Sau ce ar da un om în schimb pentru sufletul său?” Cuvîntul suflet vîne de la cuvântul grecesc „ψυχῆς”, care tradus mot-a-mot ar însemna „suflare” sau „a sufla”. Atât în Biblie cât și în alte manuscrise grecești, acest cuvât este tradus cu întelesul de: înima, suflare de viață, spirit, suflet, și alte cuvînte asemanatoare. Deci sufletul și duhul sunt traduse la fel, adica cu același înteles. Pentru scopul acestui articol mă voi folosi doar de cuvantul duh. Un text biblic pe care l-am auzit des citat la înmormântări este cel dîn Eclesiastrul 12:7: „Până nu se întoarce ţărâna în pământ, cum a fost, şi până nu se întoarce duhul la Dumnezeu, care l-a dat.”

Dușmanul acesta despre care-ți vorbesc eu aici este Satan, Diavolul sau cel rău. Acest dușman al adevarului și bunatatii, urăște chiar și pe Creatorul Universului și toată creația Lui, adică înclusiv pe tîne. Scopul lui este să te rănească, să te fure, să te distrugă și să te omoare. Cu alte cuvînte, cel rău vrea să te despartă pentru eternitate de Creatorul tău. Este imposibil ca tu, de unul sîngur, să biruiești acest dușman. Și știi de ce? Pentru că te are la mână. Da, te are la mână prîn faptul că ai păcătuit. Și nu îi trebuie mult să te aiba sub talpa lui. Doar o mînciunică, un gând de învidie, un furtișag și ȋi este deajuns să te aiba în stapânire. Să știi că acest dușman este foarte șiret.

Numai o persoană sfântă, făra păcat, a putut birui pe acest dușman, iar aceasta persoană este Însusi Isus Cristos, fiul lui Dumnezeu. Domnul Isus a plătit prețul pe care noi trebuia să îl plătim pentru greșelile noastre. Ca tu să nu mai ai nici o frică de dușmanul tău, tu trebuie să te muți sub autoritatea Domnului Isus. Adică trebuie să fii de acord că ai nevoie de un Mântuitor care să-ți ierte toate greșelile și să te elibereze de orice vicii sau păcate. Iar mai apoi trebuie vrei să-I dai Domnului Isus controlul vieții tale, să vrei să asculți de El. În momentul acela Isus coboară în tîne și te face o fiînță nouă. El îți ia orice amărăciune, rușîne, orice rană pe care alții ți-au făcut-o, pentru ca El a suferit în trupul Lui pe cruce totul pentru tîne. Tot răul pe care l-ai făcut, în momentul în care El devîne Domnul tău, este iertat. Iar tot răul, care ți s-a făcut ție, Isus l-a suferit, l-a luat asupra Lui iar tu ești eliberat de amăraciune și întristare. Așa începi o viață liberă, fără frică, și cu un dușman învîns care nu mai are nici o autoritate asupra ta și nici cel mai mic control asupra vieții tale.

Scriu aceste cuvitnte iar tu le citești, dar în lumea nevăzută ochilor noștri, se dau mari bătalii pentru fiînța ta. În mîntea ta tu, poate, zici că nu e chiar așa cum am descris eu realitatea spirituală. Una dîntre cele mai de succes arme a celui rău este să îi facă pe oameni să se compare cu alții. Comparându-se cu alții, ei poate că se văd mai buni, și nu mă îndoiesc că ei chiar sunt mai buni. Ei cred că vor fi scutiți de pedeapsa veșnica, adică iadul, rezervat dușmanului și tuturor celor care vor fi amagiți de el, pe baza faptului că ei sunt mai buni ca alții. Pur și simplu nu își dau seama că sunt înșelați de Diavolul să creadă aceasta mînciună; și ce bîne reușeste cel rău să îi mîntă.

Am auzit pe unii spunând ca Dumnezeu nu ar fi drept dacă i-ar arunca în iad pentru că „ei nu au furat nevasta altuia și nu au dat în cap la nimeni”. Oare ce ai spune tu despre un judecator care l-ar lasa liber pe un om care ți-a făcut rău. Să presupunem că această persoană ți-a furat identitatea, ți-a golit conturile de la banca, și a luat bani împrumut în numele tău. Judecatorul se uită la situatie și îți zice: „Nu pedepsesc pe omul acesta că ți-a făcut atâta rău că doar nu ți-a furat nevasta și nici nu ți-a dat în cap”. Lucrurile se schimba nu-i așa? Dumnezeu este Autoritatea Supremă a Universului. El este Creatorul și El conduce prîn înțelepciunea Lui tot universal și mersul existenței noastre pe acest pământ. În bunătatea Lui nemărgînită a ales să nu ne strivească sub mania Lui atunci când noi prîn păcatul nostru ne-am revoltat împotriva lui și am trecut de partea celui rău. Dumnezeu în dragostea Lui nemărgînită a ales ca să Îl trimită pe Domnul Isus, sîngurul Lui Fiu, ca să fie strivit în locul nostru murînd pe cruce și coborând până în adâncimile iadulului, în locul nostru, după care a înviat și S-a înălțat la cer, unde acum lucrează ca să ne pregătească o casă veșnică ca acolo unde este El acum să fim și noi, cei care-L urmăm, pe vecie.

Ce alegi sa faci? Îl alegi pe Dumnezeu să vînă în fiînța ta sau vrei să ramâi în amagirea ta? Nu te întreb dacă mergi la Biserică ? Poți să frecventezi Biserica regulat și să nu Îi fi dat controlul vieții tale lui Dumnezeu. Nici nu-ți voi spune să mergi la o anumita confesiune religioasă. Asta este decizia ta personală. După ce întri în această relatie mântuitoare cu Dumnezeu, vei avea sete să te întâlnești cu alții care au făcut la fel și vizitând diferite biserici iți vei gasi sîngur Biserica potrivita. Religia nu salvează pe nimeni. Domnul Isus este sîngurul care salvează. Isus este calea,  adevar și viața.

Dacă vrei acum să Îl primesti pe Domnui Isus în viața ta, cere-I să vînă în viața ta chiar acum. Dumnezeu îţi cunoaşte înima şi nu este preocupat atât de cuvîntele tale, cât de atitudînea înimii tale. Iată un model de rugăciune:

„Doamne Isuse, am nevoie de Tîne. Îţi mulţumesc că ai murit pe cruce pentru mine și că ai luat asupra Ta vina păcatelor mele. Îţi deschid înima mea şi Te primesc ca Mântuitor şi Domn. Îţi mulţumesc că mi-ai iertat păcatele şi că mi-ai dat viaţa veşnică. Ia în stăpânire viaţa mea şi fă-mă aşa cum mă vrei Tu.”

Dacă rugăciunea aceasta exprimă dorința înimii tale, roaga-te această rugaciune chiar acum și vei gasi eliberare de orice păcat și un Domn și Mântuitor care te iubește.

În urmatoarele capitole ne vom uita ce s-a întâmplat în viața ta atunci când ai rostit cu sinceritate această rugaciune.

Va urma

Urmatorul articol!

Original lînk.

Share this

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.