Marcel Trutza

Dragi frați Leneți,

Mă numesc Marcel Trutza, născut în 1958 în Arad. Am avut harul să am părinti credincioși care au iubit pe Domnul si iubindu-l pe El, au iubit si cântarea spre slava Lui. Îmi aduc aminte ca de multe ori părintii mei cântau duet la corul din Biserica Sega  avându-l dirijor pe fr Luca sau fr Baleanu. Pastor la acea adunare a fost in acel timp fr. Cocian Martian, adunare in care si-au avut începuturile si…desculții. De la o vârstă destul de tânăra, am participat la inceputurile unei  noi serii de orchestra de mandoline de data aceasta cu fr Petrica Moldovan – un mare iubitor de orchestra pana la capat. Domnul a fost credincios legământului care l-am facut cu El in 1973 chiar daca eu de multe ori nu am fost. Cu toata inima pot cânta cântarea  “ Sunt un om nevrednic, dar El m-a iubit, S-a plecat spre mine si m-a mântuit”.

Crescând într-o adunare cu multi oameni mari in muzica – multi chiar devenind profesioniști – Ghighi si Florin Iovin, Doru Boar, Oliviu Moga, Luci Horga surorile Bitang, Vaida si altii, mi-a plăcut intotdeauna cantarea si cu vocea (cu toate ca nu am) dar si cu instrumentele. Tare mi-a placut muzica stil Southern/Country/Bluegrass Gospel.  Emigrand in US cu familia in 1980, am avut harul sa merg la sute de concerte de acest gen.  In 1985, Domnul m-a binecuvantat cu o sotie minunata Mathilde, iar putin mai tarziu cu doua fete – Ruth si Eunice – de asemenea iubitoare de muzica.  Am avut harul de a canta impreuna mai ales instrumental,  cineva  chiar oferindu-se sa  inregistreze un CD cu noi. Acesta este linkul daca sunt  interesati:   http://www.oldchristianmusic.com/music-wma/the-trutza-trio–i-feel-like-traveling-on/    Cel mai mare interes al meu in muzica este cantarea in comun.  Cred  faptul  ca personal cantarea imi vorbeste foarte mult, simt nevoia sa impart aceasta si cu alti. De asemenea cantarea este unul din putinele activitati ale inchinarii care ne implica pe toti. Ne schimba statutul – din spectatori  in paricipanti. Astfel pentru mai bine de 20 de ani, slujesc  prin conducerea cantarilor commune in Biserica Logos din Chicago unde nu sunt singurul. Avem harul sa invatam multe cantari noi, o mare parte dintre ele  de la OAW. Slavesc pe Domnul pentru aceasta. Imi plac cantarile noi mai ales cele inspirate direct din cuvant.  Mereu suntem indemnati  sa “Cantam Domnului o cantare 9”…

Inchei aceasta mica perzentare a subsemnatului dorind Harul, Pacea si Binecuvantarea Domnului peste toti cei ce-L slujesc prin cantare si nu numai. Am foate multe “ cantari preferate” dar cred ca una pe care o doresc realitate pentru fiecare dintre noi este aceasta:  https://www.youtube.com/watch?v=b3S_huLGIrk.  si  care doresc sa fie o binecuvantare pentru  toti.

A Domnului sa fie toata slava pentru tot ce a facut, face si va mai face, in veci.  Cu dragoste in slujba Lui,

Marcel Trutza.

Share this

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.