Îmbrățișarea dragostei și a iertării/Amber Guyger/Brandt Jean

Îmbrățișarea dragostei și a iertării

Pe data de 6 Septembrie 2018, Amber Guyger, ofițer de poliție rutieră al Departamentului Poliției din Dallas, Texas a intrat în apartamentul ei ca de obicei, sau cel puțin așa a crezut ea. Când a văzut că în apartament era un bărbat, l-a împușcat fatal. De fapt ea a greșit apartamentul. A urcat cu un etaj mai sus și a intrat în apartamentul lui Botham Jean, un tânăr de 26 de ani, absolvent al Universității Harding, care lucra ca și contabil pentru PricewaterhouseCoopers (PwC). Pentru crima comisă, Guyger a primit o pedeapsă de zece ani de închisoare.

Pe data de 2 Octombrie,  Brandt fratele victimei a avut un mesaj pentru Guyger care a avut un impact asupra victimei, asupra judecătoarei și asupra fiecărui martor al acestui eveniment. Dar nu toți au reacționat la fel. Cum e și normal, lumea fiind împărțită doar în două categorii de oameni, au fost două feluri de reacții.

Nu știu câți dintre dumneavoastră ați avut oportunitatea să iertați pe cineva, care a luat viața unei ființe dragi dumneavoastră. Nu știu câți dintre dumneavoastră ați putut să vă uitați în ochii celui care v-a omorât copilul, mama, tatăl, soțul, soția, fratele, sora și să-i spuneți “te iert, nu-ți vreau răul, de fapt îți vreau binele, te iubesc, vreau să te pocăiești să ai parte de iertarea lui Dumnezeu și de viața veșnică”. Nu știu câți dintre dumneavoastră v-ați uitat în oglindă și v-ați iertat cu adevărat, pentru un accident, o greșeală, o neatenție care a avut un rezultat tragic sau fatal. Eu nu mă număr printre rândurile acestor oameni și mă rog Domnului să nu am niciodată parte de așa durere. Totuși, ca fiecare dintre dumneavoastră, am avut parte de răni și suferințe  care m-au pus la acestă răscruce de drumuri: să iert sau să nu iert?Nici unul dintre noi nu cred că putem ocolii această decizie.

Am învățat așa de mult din cuvântarea tânărului nostru frate de credință, că aș dorii să merg frază cu frază, prin mica lui cuvântare ca să vedem cum arată iertarea, practic, în viața lui. Mă voi strădui să traduc, dar e bine de văzut. Puteți viziona aici. 

“Nu vreau să spun de două ori sau de a 100-a oara ce ai făcut sau ce mult ai luat de la noi. Cred că tu știi asta! Dar sper… sper că te vei duce la Dumnezeu cu toata vinovăția ta, cu toate lucrurile rele pe care le-ai făcut în trecut. Fiecare dintre noi poate am făcut lucruri pe care nu trebuie să le facem. Dacă  cu adevărat, chiar îți pare rău de ce ai făcut, eu vorbesc pentru mine, eu te iert și știu că dacă te vei duce la Dumnezeu și-I vei cere să te ierte, El te va ierta.”

Gravitatea greșelii și durerea sunt profund simțite în viața acestui tânăr. În prima propoziție, afirmă că ar putea să vorbească despre suferită și durere dar nu o va face.

El crede că deja Amber Guyger, știe și poartă povara vinovăție asupra ei.

Toți am păcătuit

Apoi Brandt spune că fiecare am făcut lucruri pe care nu trebuia să le facem, adică am păcătuit într-un fel sau altul. “Căci toţi au păcătuit şi sunt lipsiţi de slava lui Dumnezeu.” (Romani 3:23). Parcă aud cuvintele Domnului Isus spunând: “Acela dintre voi care este fără păcat, să arunce primul cu piatra în ea!” (Ioan 8:7b).

Pocăința

După ce Brandt ne-a adus pe toți să recunoaștem că nu suntem fără păcat, se adresează lui Amber și-i vorbește despre pocăință și iertare. Am auzit de la cineva cum că, fratele Richard Wurmbrand ar fi spus ceva de genul acesta: “Eu pot să iert un om care nu se pocăiește, dar Dumnezeu nu poate să iertate fără pocăită.”  Singura modalitate de a primi iertarea lui Dumnezeu a fost, ca Fiul Lui, Domnul Isus să devină om și să moară, purtând asupra Lui păcatele, durerile și nedreptățile  întregii lumi. Să îți pară rău de ce ai făcut și să îți ceri iertare implică o întoarcere, o schimbare, o transformare sau cum spune Domnul Isus o naștere din nou. Dacă îți pare rău și vii la Dumnezeu cu pocăință, cerându-ți iertare, cu negreșit vei fi iertat. Știu și cred lucrul acesta, așa cum l-a afirmat și Brandt, pentru că Dumnezeu a spus și El nu minte.

“…Și nu știu dacă cineva poate să o spună….din nou vorbesc pentru mine personal, nu sunt aici să reprezint familia, dar te iubesc pe tine cum iubesc orice altă persoană. Și nu voi spune că: “sper ca vei muri și vei putrezi așa cum fratele meu a murit”, ci eu personal îți doresc, tot ce e mai bun. Nu aș fi vrut să spun în fața familiei mele, sau a cuiva, dar, nici măcar nu aș vrea ca să mergi la pușcărie.”

Acest tânăr a urmat Învățătura Domnului Isus iubind și iertând așa cum a fost și el iubit și iertat de Dumnezeu.

Acestea sunt cuvintele Domnului Isus: „Dar Eu vă spun: Iubiți pe vrăjmaşii voştri, binecuvântaţi pe cei ce vă blestemă, faceţi bine celor ce vă urăsc şi rugaţi-vă pentru cei ce vă asupresc şi vă prigonesc, ca să fiţi fii ai Tatălui vostru care este în ceruri; căci El face să răsară soarele Său peste cei răi şi peste cei buni şi dă ploaie peste cei drepţi şi peste cei nedrepţi. Dacă iubiţi numai pe cei ce vă iubesc, ce răsplată mai aşteptaţi? Nu fac aşa şi vameşii? Şi dacă îmbrăţişaţi cu dragoste numai pe fraţii voştri, ce lucru neobişnuit faceţi? Oare păgânii nu fac la fel? Voi fiţi dar desăvârşiţi, după cum şi Tatăl vostru cel ceresc este desăvârşit.” (Matei 5: 44-48)

Cei care sunt născuți din Dumnezeu vor vrea binele și celor ce le-au făcut rău și vor iubi dincolo de puterile omenești, pentru că nu iubesc cu dragoste omenească, ci iubesc cu dragostea care a fost turnată în ei prin Duhul Sfânt.

“Îți doresc bine cel mai bun, pentru că, știu că asta este exact ce Botham ar fi vrut ca tu să faci. Iar cel mai bun lucru pe care tu ai putea să-l faci este să-ti dai viața lui Hristos. Nu voi spune nimic mai mult. Cred că dacă-ți dai viată lui Hristos va fi cel mai bun lucru pe care tu ai putea să-l faci și pe care Botham ar fi vrut ca tu să-l faci. Din nou, te iubesc ca persoana și nu-ți doresc nici un rău. Nu știu dacă este posibil dar pot să o îmbrățișez ? Vă rog! Vă rog!”

Au urmat 53 secunde în care nu a mai contat nici culoarea pielii și nici crima comisă. Am văzut în această îmbrățișare a iertării, clocotul dragostei și al iertării care ne-au umplut ochii cu lacrimi și inimile cu speranță. Această îmbrățișare a iertării, arată lumii că Domnul Isus trăiește în noi. Dragostea Agape care a fost turnată în inima  noastră prin Duhul Sfânt ne ajută să iubim și să iertăm așa cum am fost și noi iubiți și iertați.

„Am fost răstignit împreună cu Hristos şi trăiesc…, dar nu mai trăiesc eu, ci Hristos trăieşte în mine. Şi viaţa pe care o trăiesc acum în trup o trăiesc în credinţa în Fiul lui Dumnezeu, care m-a iubit şi S-a dat pe Sine Însuşi pentru mine.” (Galateni 2:20).

Dar a mai fost un clocot, clocotul de furie a diavolului, care dorește moarte păcătosului și iadul care nu a fost pregătit de Dumnezeu pentru om ci pentru diavolul și îngerii care l-au urmat.

Judecătorarea Tummy Kamp este de onorat pentru a da o îmbrățișare și o Biblie unei femei disperate, care a întrebat-o dacă chiar crede că este iertare pentru ea. Pentru această faptă ea trăiește sub amenințări și este dată în judecată de o organizație ateistă. Să o purtăm în rugăciunile noastre.

Într-un interviu recent Judecătorarea Tummy Kamp  a citat un verset din Mica 6:8 „Ţi s-a arătat, omule, ce este bine! Şi ce alta cere Domnul de la tine decât să faci dreptate, să iubeşti mila şi să umbli smerit cu Dumnezeul tău?” Cum putea să nu o îmbrățișeze pe Amber care i-a cerut de două ori o îmbrățișare? Cum putea să nu-i dea o Biblie când Amber a spus că nu știe de unde să înceapă, și că nu are o Biblie? Totuși acum ea este persecutată și amenințată. Într-un alt interviu a spus că nu îi este frică de ce va urma. Ea a spus: “If God brings me to it, He will bring me through it.” “Dacă Dumnezeu mă va duce acolo, mă va trece și prin asta.”.

Dacă-ți spui creștin și nu poți să ierți și să iubești, gândește-te bine. S-ar putea să te înșeli singur și să nu aparții lui Dumnezeu. Nu te-aș iubi dacă nu ți-aș spune adevărul. Dacă-ți vine în minte o persoană, sau mai multe pe care trebuie să le ierți și să le iubești nu mai amâna. Cere Domnului putere, umple-te cu dragostea de sus, du-te și dă și tu îmbrățișarea iertării.

Dacă-ți spui creștin, să nu te surprindă dacă vei fi persecutat ci consideră acest lucru ca fiind o onoare. Fii gata să ierți, să iubești, să pierzi totul de dragul Domnului Isus, căci așa vei câștiga tot. Vei câștiga tot ce are valoare. Să nu uităm că nu suntem acasă, patria noastră e sus în cer cu Domnul Isus, Mirele și iubitul inimii noastre.

Am scris mai mult despre iertare, împărtășind și experiența mea personală, puteți citi aici articolul care a fost publicat în RomanianTimes.

Identitatea relaționată la subiectul iertării

MB

12 Octombrie, 2019

 

Share this

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.