Kobe Bryant și fiica lui Gianna

 

Kobe Bryant, în vârstă de 41 de ani și fiica acestuia, Gianna, în vârstă de 13 ani, au murit duminică dimineața după ce elicopterul în care se afla s-a prăbuşit în oraşul Calabasas, din California. Alături de ei au mai murit alte 7 persoane. Bryant a câștigat de cinci ori campionatuk NBA, a fost de18 ori în echipa All-Star, de 15 ori membru al echipei All-NBA, membru de 12 ori al echipei All-Defensive și a fost câștigător de două ori al NBA Finals MVP. În 2008 a fost declarat ca fiind cel mai valoros jucător NBA ( (MVP). Milioane de oameni, de pretutindeni au reacționat, trimițând mesaje de încurajare familie îndurerare. Mă alătur și eu acestora și îmi plânge inima uzitându-mă la pozele cu Vanessa, soția acestuia și fetițele lor. Aș vrea să împărtășesc câteva gânduri, din ce am învățat în ultimele zile meditând la viața acestui om, atât la bune cât și la rele.

Viața acestei vedete, nu a fost lipsită de decizii pe care mai târziu le-a regretat.  De fapt în 2003 a fost dat în judecată și acuzat de viol, iar în 2011 se afla în prag de divorț. Totuși el și soția lui Venessa nu numai că au decis să rămână împreună.

Bryant era un catolic practicant. El a mărturisit că ce l-a ajutat în clipele cele mai grele din viață, a fost credința sa în Dumnezeu și suportul pe care l-a primit în cadrul bisericii. Bryant și familia sa, au participat regulat la Biserica Catolică „Lady Lady Queen of Angels” din Newport Beach.  De fapt cu două ore înainte de accident, dimineața la ora 7,  Bryant și fiica sa, Gianna, au primit împreună Euharistia.

Lecții de viață în pragul morții

  1. S-a împăcat cu soția lui, chiar dacă situația lor a fost așa de critică că au ajuns să considere și să aplice pentru divorț. De fapt din felul în care și-a tratat soția și copiii în anii care au urmat, văd că unitatea și dragostea lor a fost puternică. Uitați ce a scris soția acestuia, Vanessa, pe pagina sa personală de Instagram.

„Fetele mele și cu mine vrem să mulțumim milioanelor de oameni care și-au arătat sprijinul și dragostea în aceste momente de coșmar. Vă mulțumim pentru toate rugăciunile. Avem nevoie de ele. Suntem complet devastați de moartea soțului meu, Kobe – un tată minunat pentru fiicele noastre, și de a frumoasei mele, Gianna – o fiică minunată și o soră incredibilă pentru Natalia, Bianka și Capri. De asemenea, suntem îndurerate pentru familiile ce și-au pierdut, duminică, persoane apropiate. Nu există suficiente cuvinte pentru a descrie durerea noastră acum. Mă consolez cu gândul că atât Kobe, cât și Gigi, știau că sunt foarte iubiți. Am fost binecuvântați că i-am avut în viețile noastre. Mi-aș dori să fie aici cu noi pentru totdeauna. Ei au fost binecuvântările noastre frumoase ce ne-au fost luate mult prea devreme. Nu știu ce ne rezervă viața după ziua de azi și este imposibil să îmi imaginez viața fără ei. Ne trezim în fiecare zi și încercăm să mergem mai departe pentru că Gigi și Kobe ne luminează calea. Iubirea noastră pentru ei nu are margini. Îmi doresc să îi îmbrățișez, să îi sărut și să îi binecuvântez, să îi avem cu noi aici mereu. Vă mulțumim pentru că ne-ați împărtășit bucuria, durerea și sprijinul vostru. Vă rugăm să ne acordați respectul și intimitatea de care avem nevoie pentru a trece prin această nouă realitate. Vă mulțumesc pentru că vă rugați pentru noi și pentru că îl iubiți pe Kobe, Gigi, Natalia, Bianka, Capri și pe mine.”

Fie ca Bryant să fie un model pentru cuplurile care sunt gata să se despartă. Merită să lupți să stai împreună cu cel sau cea cu care te-ai căsătorit. Se spune că celui ce i se iartă mult, iubește mult. Da, de multe ori, trebuie să iertăm și să rezidim încrederea, respectul și dragostea în familie, dar cred că merită. Cred că merită nu numai de dragul sănătății fizice și mentale a copiilor, cred că merită din cauza faptului că ai făcut o promisiune și nu te dai bătut. Cred că merită, din cauză că este o poruncă a lui Dumnezeu. 

  1. A avut priorități în viață care l-au ajutat să treacă peste cele mai dificile momente. A fost un credincios practicant. Eu aș vrea să vă întreb, câți dintre dumneavoastră ați fii la Biserică la ora 7 duminica dimineața? Tot mai mulți credincioși decid să stea acasă în ziua de duminică. Așa cum nu ne putem sătura cu mâncare uitându-ne la o carte de bucate, tot așa nu ar trebui să ne hrănim sufletește prin imagini și programe video. Dacă avem sănătate, dacă avem viață, dacă putem să ne deplasăm, să mulțumim lui Dumnezeu și să-I dăm cinstea cuvenită, mergând la Biserică.
  2. A căutat sfat în locuri potrivite. Bryant mărturisește că preotul i-a fost de mare ajutor mai ales când a trecut prin momentele dificile ale vieții. Ce mă bucur că nu s-a dus la bar să întrebe acolo ce să facă cu viața lui. Câți actori, câte vedete nu s-au ruinat căutând sfat în locuri greșite. Urmându-i exemplu cred că fiecare trebuie să avem în viața noastră un duhovnic. La imensitatea de bani pe care acesta o deținea putea să-și găsească o sumedenie de lingușitori, dar în schimb acesta a găsit un duhovnic, un om al lui Dumnezeu ca să-l sfătuiască. Un preot poate îți va spune lucruri care nu-ți vor plăcea. Poate îți va spune să te împaci cu soțul/sau soția, să trăiești o viață morală și multe altele de genul acesta, dar să știi că un duhovnic îți va vrea binele. Ascultă sfatul oamenilor înțelepți ca să devii și tu un om înțelept.
  3. A pus familia pe loc de cinste. În primul rând doresc să spun că Bryant și soția lui nu se aflau în același elicopter, pentru că au decis la începutul căsătorie lor, să-și ia riscul de a lăsa fetele orfane de ambii părinți. Dar ce ce folosea elicopterul? Kobe Bryant declarase într-un interviu, în 2018, că a început să folosească elicopterul pentru a se deplasa mai rapid pentru a petrece mai mult timp familia și în mod special cu fiicele sale. Bryant a declarat: „Traficul devenise foarte rău… pierdeam piese de teatru ale fetelor de la școală pentru că stăteam în trafic. A trebuit să găsesc o modalitate pentru ca să nu compromit timpul petrecut cu familia. Atunci am început să mă interesez de elicoptere, pentru a putea să ajung în 15 minute”. Bryant a insistat să aducă fetele de la școală deși soția lui ia spus că poate să facă ea lucrul acesta, dar el a insistat și de multe ori el, ocupatul faimos tată, aducea fetele acasă de la școală.

Și eu am patru copiii, dintre care 3 fete sub vârsta de 14 ani. Nu vă spun ce timp valoros petrec cu ele în mașină când le iau să le aduc acasă. Soțul meu are și el de multe ori onoarea aceasta. Trăim într-o societate în care tatăl este tot mai absent și tot mai devalorizat. Taților sunteți de neînlocuit în viața copiilor dumneavoastră. Soția nu vă poate înlocui, bunicii nu vă pot înlocui, banii nu vă pot înlocui, televizorul și jocurile pe calculator nu vă pot înlocui. Dacă nu vă implicați activ în viața copiilor dumneavoastră lăsați un gol așa de mare în viața copiilor, că vor încerca toată viața să-l umple dar nu vor reuși. Vorbesc din proprie experiență. Oricât de mici sau oricât de mari îți sunt copiii, nu este prea târziu astăzi să le oferi timpul tău iubindu-i, cunoscând-i, ascultându-i și la momentul potrivit ajutându-i. Nimeni pe patul morții nu se va plânge că nu a strâns mai mulți bani, dar va regreta oportunitățile pierdute cu cei dragi.

 

  1. Și-a făcut timp să încurajeze pe alții și a fost generos.

Ultimul mesaj pe social media este un mesaj de încurajare a unui coleg, care l-a depășit în ierarhia all-time a NBA.

Cu câteva ore înainte să moară, Kobe a postat un mesaj pe Twitter. L-a felicitat pe LeBron James, baschetbalistul lui Los Angeles Lakers, pentru recordul de puncte înscrise în NBA. Cu 33.644 de puncte, James tocmai îl depășise pe Kobe Bryant.

”Continuă să duci jocul înainte, LeBron James! Mult respect, fratele meu #33644”, a scris Bryant pe Twitter.

Alături de Nike și Los Angeles Boys & Girls Club, Bryant a creat “Mamba league”, o ligă de baschet pentru tineri care oferea acces gratuit copiilor la acest sport. Totodată, Bryant a lansat “Mamba Sports Academy”, iar duminică, când s-a prăbușit cu elicopterul, se îndrepta către un meci al academiei sale.

Am auzit o întâmplare, de fapt i-am cunoscut personal pe cei în cauză. Soțul a venit în America pe timpul comunismului, și și-a lăsat în țară soția și doi copii, sperând ca aceștia să-l urmeze într-un timp scurt. Zilele au trecut și s-a trezit că a trecut un an și familia lui nu era cu el. Era disperat pentru că-i iubea foarte mult. În singurătatea și disperarea lui, a dat de un alt român, un cerșetor, pe străzile orașului și l-a luat acasă. Nu aveam ce să-i ofere, decât o saltea pe jos și ceva de mâncare. Cerșetorul nostru însă era tare bucuros. Dar soțului nu-i trecea nici cum starea de disperare și i-a făcut cerșetorului următoare rugăminte: „Fă ceva,  strigă la Dumnezeu pentru mine că eu îmi pierd mințile, înnebunesc” Cerșetorul nu știa cum să se roage, dar văzând că e rău de tot a spus “Dumnezeule ia din binele meu și dă omului acesta care m-a primit în casa lui.” Fiecare putem lua din binele nostru și să dăm celui nevoiaș de lângă noi.

Vă încurajez și pe dumneavoastră să vă uitați la viața acestui om și să luați ceva bun, care să vă folosească.

Share this

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.