“Să mergi din lumea aceasta cu mâinile goale!”

“Să mergi din lumea aceasta cu mâinile goale!”

Acesta a fost îndemnul sorei Stela, dat băiatului ei, Liviu. După ce am auzit explicația dânsei am decis să fac și eu tot posibilul să merg din lumea aceasta cu mâinile goale. (Puteți să ascultați aici direct pe fratele Liviu la minutul 1:04:35)
Dar despre ce este vorba? Cred că mulți dintre noi am auzit, mai ales la înmormântări, că nu vom putea lua nimic cu noi din lumea aceasta când murim. Iov ne spune: „Gol am ieşit din pântecele mamei mele şi gol mă voi întoarce în sânul pământului. Domnul a dat şi Domnul a luat. Binecuvântat fie Numele Domnului!” (Iov 1:21).
“Am trecut azi pe lângă cel mai bogat loc din lume.” a spus sora Stela băiatului ei.
Care credeți că a fost acel loc, în opinia sorei Stela? Răspunsul ei a fost: “cimitirul”. Am înțeles din explicția sorei Stela că acolo stau îngropate comorile faptelor bune pregăite de Dumenzeu pentru fiecare om înainte de întemeierea lumii, dar care niciodată nu s-au materializat. Printre altele ea a enumerat: poezii, cântări, filme și alte fapte bune.
Oare care sunt faptele bune pe care le-a pregătit Domnul pentru mine azi? Eu nu mai vreau să duc cu mine în mormânt nimic din ce Dumnezeu a pregătit să înfăptuiesc pe acest pământ. Nu vreau să duc nici un zâmbet, nici o vorbă bună, nici o mângâiere, nici o poezie, nici o cântare și nici o facere de bine pe care a pregătit-o Domnul pentru mine. Vreau să las aici tot ce trebuie lăsat. Vreau să dau celor din jurul meu lumina, sarea, dragostea de care au nevoie.
Pentru cei care ați cunoscut-o pe sora Stela Stan știți cât izvor de înțelepciune, dragoste și bunătate a emanat în jurul ei. “Sora Stela emana atâta dragoste și atâta bunătate care era molipsitoare. Nu te săturai să stai în prezența ei.” (Samuel Varvara). Ea se adaugă pentru mine, la lista sfinților pe care nu am avut oportunitatea să îi cunosc pe pământ, dar care doresc să-i întâlnesc în veșnicie. Pentru cei care ați cunoscut-o mă rog să vă ajute Domnul să-i urmați exemplu. Avem nevoie de mai multe Stele care să reflecte lumina soarelui bunătății lui Dumnezeu pe pământ.

Rugăciunea sorei Stela citită de fiica dânsei:

Share this

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.