HOȚUL!

Când e zarva mare fă liniște, dă-te un pas înapoi și caută hoțul.

 

Ca una care am învățat să fur, de mic copil, aș vrea să împărtășesc niște detalii importante despre furt. Ca și creștini, noi știm că diavolul vrea să fure, să junghie și să prăpădească. De aceea noi trebuie să fim vigilenți și să știm cum să ne apărăm în fața tacticilor lui șirete.

Când vrei să furi ceva, mai ales ziua în amiaza mare, ai nevoie de un fel de scandal sau de o zarvă, care să-i țină pe oameni ocupați și cu privirile îndreptate în altă parte decât unde se produce furtul.

De exemplu, ca să fur de la verișoara mea ceva din poșetă, am pișcat un pic bebelușul, bineînțeles când nu se uita nimeni, iar în timp ce toți cei prezenți își îndreptaseră atenția la bebeluș, eu am avut suficient timp să caut și să iau ce doream.

Din instinct privesc totdeauna în jur, atunci când e mare gălăgia, să caut pe cel care s-ar putea folosi de o astfel de situație, ca să fure ceva.

Noi creștinii suntem într-o luptă spirituală. Diavolul minte și fură omenirea, pe rupte. El ne fură când noi credem minciunile lui și-i cădem în plasă, urmându-i agenda.

El a mințit-o și a înșelat-o pe Eva, furând omului părtășia cu Dumnezeu.

O minciună fără un gram de adevăr este ușor identificată, de aceea cele mai bune minciuni au ceva adevărat în ele și diavolul știe foarte bine lucrul acesta.

Aș vrea să vă dau un exemplu prin care diavolul a făcut mare zarvă în jurul unui adevăr, ca să-și ducă agenda lui la îndeplinire. În timpul zarvei și a scandalului, cel rău a furat stâlpii de susținere ai societății, zdrobind cel mai crunt pe copilașii ramași sa fie crescuți de televizor, de bunici, de vecini, numai de cine trebuie nu.

S-a făcut mare zarvă și mare scandal pentru egalitatea femeii cu a bărbatului. În parte adevăr, în parte agenda celui rău. Femeia este egală cu bărbatul, dar au roluri diferite, bine stabilite de Dumnezeu în Scriptură. Printre lucrurile de care s-a folosit cel rău, ca să poată fura mama de la copiii și soția (ajutorul potrivit) de lângă soț, a fost faptul că pentru aceeași muncă femeia era plătită mai puțin, femeia nu avea dreptul la vot și în unele cazuri femeia era supusă la un tratament abuziv. Aceste lucruri trebuiau aduse la lumină și rectificate. Dar agenda celui rău nu a fost nicidecum să se oprească acolo. Adevărurile menționate au fost rampa de lansare a atacurilor devastatoare asupra omenirii. Diavolul a dorit cu orice preț să o ia pe mamă de lângă copii și să distrugă familiile.

Poate femeia să facă unele lucruri la fel ca bărbatul? Poate! Poate femeia să facă unele lucruri mai bine ca bărbatul? Poate! Trebuie femeia să facă unele lucruri pe care le face bărbatul? În multe cazuri răspunsul este categoric NU! Nu vă gândiți acum la una și la alta care ar putea să ne ducă la ceartă. Asta este ceea ce vrea diavolul. Gândiți-vă la una dintre cel mai înalte sau importante chemări a femeii, și anume la nașterea și creșterea copiilor. Oare câți dintre tinerii pe care îi vedeți în zilele noastre distrugând proprietăți, bătându-și joc de alți oameni, au avut o mamă dedicată creșterii și educație lor?

Azi se face mare zarvă în jurul unor acte criminale a unor polițiști. Lucru adevărat! Acest fel de comportament trebuie adresat, trebuie judecat și nicidecum neglijat. Dar credeți că diavolul nu se pregătește de furt? Da, el fură chiar sub ochii noștri. Așa cum, sub pretextul egalității cel rău a furat mama din casă, așa sub pretextul că această mișcare va opri abuzurile unor polițiști, se fură și astăzi ceva. Poți să-ți dai seama ce fură diavolul societății noastre?  Furtul este încă în desfășurare dar pot să văd clar un lucru care se fură. Se fură gândirea celor tineri și imaturi. Acest furt a început cu mulți ani înainte, pe băncile facultății, când au fost îndoctrinați cu marxismul chiar la lecțiile de limba engleză. Vorbesc din proprie experiență. Am făcut câțiva ani buni de facultate aici în America și nu mi-a venit să cred urechilor ce auzeam în clasă despre socialism și marxism.

Dacă bănuiești că hoțul dă târcoale să fure ceva de la tine, mă rog ca Domnul să-ți dea putere și înțelepciune să nu deschizi nici o ușa prin care el ar putea intra să fure. El nu poate lua nimic dacă nu-i dăm noi voie.

Să nu uităm, hoțul e diavolul. Lupta este de natură spirituală. Hoțul dă târcoale căutând să înghită, chiar pe cei aleși. Dar atâta timp cât noi rămânem în Hristos, ca vița în mlădiță, nimeni și nimic nu ne poate smulge din mâna lui Dumnezeu. Noi cei care locuim în America, trebuie să ne unim în post și rugăciune să cerem îndurarea și mila Domnului peste noi și peste această țară. Iar dacă trebuie să trecem prin vremuri grele de încercare, mă rog ca să rămânem statornici în credință, plini de dragoste și de cunoașterea lui Dumnezeu.

Domnul să-i ajute pe copiii și tinerii noștri să se adâncească în Scriptură ca să nu fie furați de filozofii deșerte.

„Luaţi seama ca nimeni să nu vă fure cu filozofia şi cu o amăgire deşartă după datina oamenilor, după învăţăturile începătoare ale lumii, şi nu după Hristos.” (Coloseni 2:8).

Domnul să te binecuvinteze pe tine și casa ta!

Amin

MB

7/1/2020

Share this

Un gând despre „HOȚUL!

 1. De la gandul dualistic
  Si pragmatic, transferand
  La relativist si critic,
  Modelul smerit si bland

  Va trece prin agonia
  Tuturor sezoanelor
  Bucuros de armonia
  Crizelor pogoanelor!…

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.