Care este atitudinea mea față de păcat și față de păcătoși în aceste vremuri?

În aceste clipe de cercetare profundă peste întreaga omenire, și împreună cu frații și surorile mele de credință, mijlocim și ne pocăim înaintea lui Dumnezeu.

Care este atitudinea mea față de păcat și față de păcătoși, în aceste vremuri?

  1. În această lume, noi nu-i judecăm pe necreștini. Da, va veni un timp în care creștinul va judeca lumea, dar aceasta nu este aici și acum.
  2. Pentru necredincioși, noi suntem sare și lumină. Cei din lume au nevoie să audă Vestea Bună a Evanghelie și să vadă, din faptele noastre bune, dragostea și bunătatea lui Dumnezeu. Oare câți nu au auzit Evanghelia pentru că nu mi-am riscat confortul și nu m-am dus să le spun? Doamne iartă-mi nepăsarea.
  3. Noi mergem în lume ca oile în mijlocul lupilor. Cu blândețe și cu dragoste, noi le vorbim lumii despre Adevăr, dar fără a-i împroșca cu pietrele cuvintelor batjocoritoare.
  4. În această lume noi judecăm ce este drept, ce este corect, ce este Biblic și spun Adevărului pe nume; noi spun păcatului pe nume și trăim conform Cuvântului lui Dumnezeu. Nu acceptăm compromisul, în trăirea noastră și nici în vorbirea noastră. Noi trăim după principiile Biblie.

Să nu uităm niciodată de unde ne-a scos Dumnezeu. El sa îndurat de noi și ne-a izbăvit, în mila Lui.

Statisticile spun că în ultimele 3 luni, s-au comis aproape 10, 000,000 de ucideri prin avort.

„Doamne ai milă de toate aceste mame care și-au avortat copiii. Mântuiește-le și întoarce-le la Tine. Doamne Isuse, Tu ai murit și ai luat și vina acestor păcate asupra Ta. Ai plătit prețul răscumpărării lor. Te rog Doamne iartă doctorii, asistentele medicale și pe toți cei implicați în comiterea acestor crime. Iartă politicienii care au dat legi care să încurajeze aceste crime și care le-au și sponsorat cu banii publicului.

Doamne, așa cum te-ai arătat lui Pavel pe drumul Damascului și l-ai transformat, te rog transformă fiecare mamă, fiecare tată și fiecare persoană care s-a făcut, sau se face părtaș acestei crime.”

Statisticile spun că în ultimele 3 luni, au murit peste 2,000,000 de oameni, de foame.

“Doamne iartă-ne nepăsarea și ajută-ne să ajungem la acești oameni, nu numai cu mâncare pentru trup, dar și cu Vestea Bună a Evangheliei. Te rog nu mă lăsa să-i uit în rugăciunile mele și ajută-mă să găsesc și eu căi prin care pot să ajut, măcar un om, sau un copil care să primească mâncare.”

Statisticile spun că în ultimele 3 luni, aproape 250,000 de oameni s-au sinucis.

“Doamne, fără Tine nu este speranță, nu este bucurie, nu este pace. Tu ești viața și în Tine suntem izbăviți de orice frică și de orice deznădejde. Doamne ajută-ne să aprindem făcliile spernanței, a iubirii Tale, și să atingem sufletele celor ce sunt disperați. Doamne mântuiește persoanele care sunt în pragul de a-și lua viața! Doamne, Tu l-ai ajutat pe Ravi Zacharias să se întoarcă la Tine, chiar în momentele în care dorea să se sinucidă dar și pe multi alții. Doamne îndură-te de acești oameni disperați și fără speranță. Ieși-le Tu în cale și izbăvește-i de le moarte, atât moarte a trupului cât și de la pierzarea veșnică.”

Statisticile spun că în ultimele 3 luni, aproape 400,000 de oameni au murit de la HIV/AIDS.

“Doamne, nu pot să nu mă gândesc că majoritatea acestor oameni au această boală datorită păcatului. Dar Doamne ajută-i pe cei care caută satisfacția, în viață, în plăcerile carnale, să înțeleagă că Tu ești cel care ne-ai creat și că legile Tale sunt drepte și adevărate. Doamne ajută omenirea să prețuiască valoarea căsătoriei între un bărbat și o femeie, pe viață. Doamne iartă-i pe cei care trăiesc în promiscuitate. Doamne ajută-i pe tineri și fă-i să rămână puri până la căsătorie, și fideli partenerului, toată viața.”

Statisticile spun că în ultimele 3 luni, peste 1,000,000 de oameni au murit datorită fumatului.

“Doamne, sunt atâția oameni care au adicția aceasta distrugătoare în viața lor, și sunt departe de tine. Doamne te rog ajută, cât mai mulți oameni, să se lase de fumat și să-și predea viața, Ție. Doamne, Tu poți să distrugi orice idol și orice adicție. Ajută pe cât mai mulți oameni să strige la Tine după ajutor.

Statisticile spun că în ultimele 3 luni, aproape 2,000,000 de oameni au murit datorită Cancerului.

Doamne, te rog ai milă și mângâie familiile îndoliate. Pe cei care suferă de cancer, te rog să-i mânuiești, în primul rând, iar mai apoi, te rog vindecă-i.

Mulți alții au murit în accidente de mașină, sau alte accidente tragice, sau multe alte boli nemenționate mai sus.

Dar acest virus mic, Covid19, care până acum a luat mai puțin de 22,000 de vieți, sa atins și de dragii mei frați și surori în credință, de cei ce sunt lumina și sarea pământului. Chiar dacă cifra este nesemnificativă, comparativ cu numerele impresionante de decese menționate mai sus, mă doare pentru că a luat suflete dragi mie.

Dar, dacă nu vine Domnul în timpul vieții noastre, toți vom muri și ne vom înfățișa înaintea Mântuitorului și Domnului nostru.

Vreau să merg înaintea Lui cu ciorchini de suflete mântuite, la a căror mântuire am contribuit și eu cu un crâmpei, cu ceva.

Nu vreau să ajung înaintea Domnului cu mâinile pline de bolovanii condamnării și judecății mele neînțelepte.

Eu nu pot să arat cu degetul înspre cei care au făcut avorturi și să spun că ei sunt de vină, nici înspre cei care practică promiscuitatea, nici înspre bețivi, nici înspre fumători, nici înspre alți păcătoși. Nu pot decât să mă plec pe genunchi, să-mi plâng păcatul meu și al lor, și să cer Domnului îndurare.

Rugăciunea mea personală este aceasta:

Ajută-mă să iubesc cum a iubit Moise.  „Iartă-le acum păcatul! Dacă nu, atunci şterge-mă din cartea Ta pe care ai scris-o!”  Exod 32:32

Ajută-mă să iubesc cum a iubit Pavel.

„Căci aproape să doresc să fiu eu însumi anatema, despărțit de Hristos, pentru frații mei, rudele mele trupești.” Romani 9:3

Ajută-mă să iubesc cum m-ai iubit Tu, Doamne Isuse.

„Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu lumea, că a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede în El să nu piară, ci să aibă viaţa veşnică.”  Ioan 3:16

Dă-mi pasiune să mă rog, cu toată inima, pentru cei pierduți și să fac tot ce îmi stă în putință, ca să arat, prin trăirea și vorbele mele, cât de mult îi iubești Tu. Doamne, eu mă pocăiesc și cer iertarea Ta. Doamne, ajută-mă să te urmez, cu toată inima, și să port povara iubirii Tale pentru cei pierduți în greșelile și păcatele lor. Amin  

2 aprilie, 2020

Share this

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.