Ioan Coman (Biografie)

Sursa: https://armoniiduhovnicesti.com/biografii/ioco/

Mă numesc Coman Ioan, sunt născut în anul 1959, luna ianuarie, ziua 25, în localitatea Periam jud. Timiș, din părinții Vasile și Casandra, fiind al șaselea copil dintr-o familie de 7 copii (5 băieți și 2 fete) Din anul 1960 ne-am mutat cu toată familia în Petroșani, județul Hunedoara, unde locuiesc împreuna cu familia mea și acum..
Am avut Harul ca să mă nasc și să trăiesc într-o familie în care tatăl meu a iubit foarte mult muzica și astfel din salariul lui de miner din acea vreme, ne-a cumpărat instrumente la toți 7 copiii. Astfel toți 7 frații am învățat să cântăm la câte un instrument , apoi mai târziu și la mai multe. Am îndrăgit muzica de mic copil Astfel în anul 1966 am început cursurile Școlii de Muzică din orașul nostru (Petroșani), la secția vioară, unde am făcut 8 ani. Apoi timp de 10 ani am cântat la orchestra la vioara și apoi la chitara la biserica Nr 1, din Petroșani, unde o perioada de câțiva ani am fost și dirijor. În timpul acestor 10 ani am urmat Liceul Industrial Minier, apoi Școala de Meserii . La terminarea școlii, am luat nota maximă și am fost angajat la Uzina de Reparat Utilaj Minier, unde am lucrat până am plecat în armată, în octombrie 1979 și am stat până în februarie 1981.
În anul 1981 luna octombrie m-am căsătorit cu cea mai frumoasă fată din biserică, cu numele Leorența, care mi-a dăruit 5 copii (3 fete și 1 băiat în viață și unul plecat în veșnicii.) Soția mea este și ea din Petroșani, iar părinții ei sunt in jud. Sălaj, localitatea Stîrciu de care ne leagă foarte multe amintiri frumoase și plăcute.
La rândul lor și copii noștri Larisa, Ovidiu Ligia și Nelida au urmat și ei cursurile Școlii de muzică la diferite instrumente. Ligia s-a remarcat în mod deosebit, absolvind Conservatorul secția CANTO
În anul 1984 se înființează la Petroșani bis Nr 1 o fanfară condusă de fratele meu Ștefan, care acum este în Arizona și am cântat sub bagheta lui 8 ani. Primul instrument la care am cântat la fanfară a fost Basul Be, apoi și altele La plecarea lui am fost nevoit sa preiau conducerea acestei formații cu care am lucrat o vreme…
În anul 1996 luna August s-a deschis în orașul nostru un nou locaș de rugăciune, unde ne desfășurăm slujbele și azi. De la deschiderea bisericii și până azi, cu ajutorul lui Dumnezeu, cu multă dăruire și devotament sunt dirijorul corului Filadelfia Petroșani.
Tot în această perioadă am instruit mulți tineri cărora le-am pus bazele muzicale și cu multă dăruire și interes și-au continuat cursurile ajungând profesori și mai târziu la rândul lor au dirijat sau mai dirijează coruri în alte biserici din mapamond . De cinci ani am reânființat o fanfară și în biserica Filadelfia cu 45 de copii și tineri care nu știau deloc muzică și acum laudă pe Dumnezeu cu instrumentele intr-un mod foarte plăcut
Îmi amintesc cu multă plăcere când privesc în urmă la cei 48 de ani de activitate de când am început muzica, și am văzut mâna Domnului în TOT ceea ca făceam pentru EL. Mulțumesc Domnului pentru frații dirijori din țară cu care am avut legătură și nu în ultimul râd vreau sa mulțumesc lui DUMNEZEU pentru ca a rânduit ca să cunosc și pe fratele Nelu Cintean și echipa care o conduce și pentru faptul ca de aproape doi ani m-a acceptat sa fiu și eu printre oamenii cu care colaborează.
DUMNEZEU să vă binecuvânteze cu TOT ce știe EL că aveți nevoie și ii după Voia Lui!

Share this

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.