Nelu Rediș (Biografie)

Intial trimis publicat prin aici: https://armoniiduhovnicesti.com/biografii/nere/

Fără scop şi pasiune nu există viaţă!

Trăiesc plenar bucuria şi emoţiile momentului aniversar al OAW. Cu acest prilej, sunt onorat să adresez tuturor celor implicaţi în înfiinţarea şi dezvoltarea acestui forum, în mod special lui Nelu si Mihaela Cintean un mesaj de salut şi de felicitare pentru întregul demers de a ajuta muzicienii crestini în îmbogătirea patrimoniului coral.

Un proiect temerar nu poate fi realizat decât de oameni vizionari, care sunt gata să-şi asume riscuri, care nu abandonează în faţa obstacolelor şi pentru care „clipa cea repede ce ni s-a dat” nu dobândeşte consistenţă decât investită în valori neperisabile.
Printre acei care au beneficiat din plin de materialele primite în fiecare săptămână, mă număr si eu….cel mai nevrednic.
M-am născut în Arad, în anul 1951, si în 28 luna aceasta, dacă Dumnezeu va îngădui, voi împlini 64 de ani. De mic am fost atras de partea muzicală din Biserică, lucru ce îl fac cu plăcere si astăzi.

Am slujit de la început în Biserica Baptistă “Speranta”,locul în care Dumnezeu ne-a asezat ca familie. Mi-am desăvârsit studiile muzicale la Scoala Populară de Artă din Arad, iar apoi la Academia de Muzică “George Dima “din Cluj-Napoca, pe care l-am absolvit în 1976. Din 1977-1991 am lucrat ca profesor de acordeon la Școala Populară de Artă.

Din 1991, cărarea vieţii mele s-a schimbat şi Dumnezeu mi-a ,,vorbit” că ar fi bine să-mi canalizez energia şi vocaţia înspre Liceul Teologic Baptist Alexa Popovici”, care tocmai s-a înfiintat în Arad, gândindu-mă mai ales la familia mea şi la copiii cu care El ne-a binecuvântat.

Privind în urmă, văd că timpul s-a scurs repede, dar a rămas această imagine a unei cărări care m-a purtat pe lângă ape liniştite. Privesc întinderea lor calmă şi chipul mi se reflectă în unda clară. Dincolo de dimensiunea imediat vizibilă a ceea ce suntem, purtăm în noi însuşirile lui Hristos, care sunt o reflectare a iubirii. De asemenea, văd bucuria unei munci care şi-a atins ţelul: 64 de ani, în umblarea cu Dumnezeu. Umblarea cu El este o experienţă grea şi plină de obstacole, dar este singura modalitate de a descoperi că viaţa este frumoasă şi că merită să o trăieşti.
Privind spre viitor, Îi mulţumesc lui Dumnezeu pentru că suntem mădulare vii în trupul Lui, gata oricând să depună mărturia vieţilor transformate.

Viaţa este umblare cu Dumnezeu, restul este existenţă. Privind în viitor, veniţi să umblăm cu Dumnezeu.

Ioan Rediș,
14.01.2015

Share this

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.